Seeds Historie
Magnus og kjæresten Linn seilte fra Oslo sommeren 2017. Sommeren 2018 kom de tilbake med mange fine minner fra Karibiske strender, store hav og spennende kultur. Med kun en kjøleboks i båten som holdt 10 grader ble Atlanterhavskryssingen på 4 uker en litt annerledes tur enn vanlig i matveien. De var nødt til å lage en ny livsstil basert på grønnsaker, bønner og andre belgfrukter, samtidig som de søkte opp dokumentarer og artikler rundt plantebasert kosthold. De ble i løpet av turen veldig glade i konseptet, og følte hvilken forskjell det gjorde på kroppen. Vel hjemme så de hvordan folk slukte billig kjøtt fra butikken uten å tenke en tanke om hvor og hvordan denne industrien ser ut, eller hvordan det påvirker helsen.
Magnus tok med seg Linda, en venninne som han både jobbet og kitet med gjennom kitebutikken Fluid, og startet Seedscafe med hjelp av kokken Johan Erkle.
Fornebu er veldig bra på sommeren, men på vinteren kan det være hardt å drive restaurant. Så i håp om å få mer omsetning på vinterhalvåret og startet opp vinteren 2022 inne på Fornebu S. Dette ble starten på en nedgangsperiode med mye inflasjonsfokus og i løpet av våren 2023 la flere butikker ned på Fornebu S og den ønskelige omsetningen kom aldri.
Seeds la ned driften desember 2023, men startet opp igjen våren 2024 og rettet fokuset mer mot gode råvarer, men en større meny med både pizza og kjøttburgere på menyen.
Konsept
Vi ønsker at Seeds skal være et tilholdssted for alle på Fornebu. Det skal serveres bra og god mat med skikkelige råvarer og farger. I tillegg skal Seeds være et sted hvor du kan slappe av, spille spill, lese en bok, lære om mat, ha møter, fester og bursdager.